2 Aralık 2010 Perşembe

Flight Simulator X'den kareler

MS Flight Simulator'un en güncel sürümü olan FSX'den alınmış olan bu ekran görüntüleri, bu sürümdeki grefiksel gelişmeleri oldukça açık olarak gösteriyor. Bir önceki sürümü FS2004'e göre su (göller, denizler), binalar, ağaçlar, yerdeki ve sudaki tüm araçlar, uçaklar oldukça detaylandırılmış. Artık üstünden geçtiğimiz otoyoldaki araçları seyir halinde görmek mümkün.

 

Denizlerde inanılmaz bir gerçekçilik yakalanmış. Suya yaklaştığınızda uçağın denizde bir hareketlenme yarattığını, hatta deniz üstünde alçak uçuş yaptığınızda, uçağın kaldırdığı suyu bile görebilirsiniz.


Grafiklerin bu kadar gerçeğe yakın olmasında çizim detayları kadar ışık kalitesi de önem taşıyor. FSX'de eski sürüme göre çok daha başarılı bir ışıklandırma var. Işık yansımaları çok başarılı. Objelerin üstüne vuran ışığın oldukça başarılı modellenmiş olması gerçeklik hissini oldukça arttırıyor. Işık alan bölgelerin aydınlatılmasının yanında, ışık almayan bölgelerdeki karartma işlemi aynı oranda başarılı olarak modellenmiş. Özetle ışık ve gölge kalitesi FSX'i görsel açıdan bir numara kılmaya yetiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder