2 Aralık 2010 Perşembe

Sanal Havacılık

İçinde havacılık sevgisi ve uçma tutkusu olan fakat bu isteklerini gerçekleştirecek imkan bulamayan insanların, bu tutkularını hayata geçirdikleri alan: "Sanal Havacılık"

Günlük hayat şartlarında her istediğimiz zaman, gerçek bir uçuş deneyimi yaşamak bir çoğumuz için mümkün değil. Bu hem sıkı bir eğitim gerektiriyor, hem de zaman ve para konusunda oldukça bonkör olmak gerekiyor. İçlerinde uçuş merakı olan fakat buna imkan sağlayamayanlar için, bilgisayar ortamında kurulan bir simulasyon yazılımıyla (MS Flight Simulator gibi), gerçeğe çok yakın bir uçuş deneyimi yaşamak mümkün.

Bu sanal uçuş deneyimini bir de internet üstünden, aynı anda yüzlerce kişiyle paylaştığınız bir sanal dünyada gerçekleştirdiğinizde, gerçek bir pilottan tek farkınız, altınızdaki sallanmayan sandalye oluyor.

Her türlü hobide olduğu gibi, sanal havacılık da çeşitli seviyelerde bilgiye sahip insanlar tarafından uygulanıyor. Lisanslı bir pilot kadar olmasa da ona çok yakın seviyede eğitime ve bilgiye sahip kişilerle beraber uçmanın mümkün olması sayesinde, deneyimsiz pilotların da hızlıca deneyim kazanması sağlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder