2 Aralık 2010 Perşembe

Flight Simulator Sanal Uçuş Eğitimi

Oldukça detaylı uçak modellemelerine ve karmaşık hesaplamalara dayanan uçuş dinamikleri, Flight Simulator'ü profesyonellere hitap eden bir hobi haline getirse de yeni başlayanların kendilerini geliştirebilmesi için çeşitli eğitim uçuşları da yazılıma eklenmiş. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi kalkışa geçmeden önce bir süre yer derslerine katılarak, teorik bilgileri kazanmak gerekiyor.

Kokpite girmeden önce temel uçuş kuralları, uçağın ana kumandaları ve uçuş aletleri hakkında giriş seviyesinde bir eğitimden geçmiş olmak zorundasınız. Bu aşama yeni pilot adaylarına biraz sıkıcı geliyor. Herkes, içindeki uçma isteğini hayata geçirmek için sabırsızlanarak, bir an önce kendini bir uçakla bulutlara yükseltmek istiyor. Flight Simulator geliştiricileri pilot adayını fazla sıkmamak için teorik derslerle uçuşu bir arada yürütmeye çalışmışlar. Dersler belirli bir sırayı takip edilerek geçiliyor. Her dersin başında, yazılı olarak o dersle ilgili özet bir bilgi veriliyor. Tek sayfalık bu teorik bilginin ardından uçuş hocasıyla birlikte kokpite giriliyor ve tüm ders uçuş esnasında uygulamalı olarak gösteriliyor. Yanımızda oturan hoca bize konuyla ilgili bilgilendirici bir konuşma yapıyor ve neler yapmamız gerektiğini anlatıyor. Daha sonra kontrolü tamamen bize bırakıyor ve az önce anlattığı şeyleri uygulamamızı istiyor. Dersi belli bir başarının üzerinde tamamlayınca bir sonraki derse geçiyoruz.

Dersler beginner, intermediate, advanced ve expert olarak 4 seviyeden oluşuyor. Derslerin bir çoğunda ders havadaki bir uçakta başlıyor ve çeşitli görevlerin tamamlanması gerekiyor. Yer hareketleri ve kalkış-inişle ilgili dersler ise doğal olarak yerde başlıyor.

Cesna tipi, tek motorlu ve pervaneli uçaklarla başlayan temel dersler, ilerleyen seviyelerde Boing737 gibi büyük yolcu uçaklarına hatta kargo uçaklarına kadar devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder